Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020

Μέγα λάθος αν η χώρα οδηγηθεί σε εκλογές το φθινόπωρο!

Μέγα λάθος αν η χώρα οδηγηθεί σε εκλογές το φθινόπωρο!
Έως σήμερα ο κ. Μητσοτάκης έχει αποκλείσει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο εκλογών το φθινόπωρο αλλά πολλοί ,και κυρίως αυτοί που συνδιαμορφώνουν τις πολιτικές εξελίξεις στην χώρα μας, πιστεύουν ότι οι εκλογές το φθινόπωρο είναι αναπόφευκτες. Ο δύσκολος χειμώνας που αναμένεται εξαιτίας της κατάρρευσης της βαριάς βιομηχανίας του τουρισμού, η δυσχερής οικονομική κατάσταση , οι υποχρεώσεις της χώρας με τους θεσμούς , το αναμενόμενο νέο κύμα της πανδημίας και ο εκλογικός νόμος της απλή αναλογικής, είναι οι τέσσερις βασικοί άξονες οι οποίοι συνηγορούν στο να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές.
Όμως ένα τέτοιο ενδεχόμενο έχει περιορισμένη πολιτική αντίληψη αν αναλογιστεί κανείς ότι αφήνει στο περιθώριο τόσο τα συμφέροντα της ίδιας της χώρας όσο και τους κινδύνους που ελλοχεύουν λόγω των επιδιώξεων της νέο-οθωμανικής ελίτ.
Η χώρα αυτή την περίοδο χρειάζεται κοινωνική συνοχή και σταθερή κυβέρνηση , ώστε να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τις επιδιωκόμενες γεωπολιτικές ανακατατάξεις και κυρίως να μην ξαναγράψει μαύρες σελίδες στην ιστορία της όπως αυτές του 1922 και του 1974 οι οποίες οφείλονταν στον εθνικό διχασμό και στην ακυβερνησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Έβρος Μετά τον Πόλεμο «Το ματωμένο ποτάμι».

  Κατά τη διάρκεια του πολέμου ο Έβρος ποταμός υπήρξε το κυριότερο πέρασμα για τους πολίτες κυρίως της Θράκης που κατέφευγαν   στο Κάιρο της...