Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020

Άρση του Κοινωνικού Αποκλεισμού - Μέριμνα για τις πολιτιστικές υποδομές στον οικισμό παλιννοστούντων στην περιοχή Παλαγία.

 

ΠΡΟΣ

Το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης

 

                                                                                        Αλεξανδρούπολη 07.11.2020

 

Θέμα:  Άρση του Κοινωνικού Αποκλεισμού - Μέριμνα για τις πολιτιστικές υποδομές στον οικισμό παλιννοστούντων στην περιοχή Παλαγία.

 

Κύριοι/ες Συνάδελφοι,

Με το υπ΄αριθμ. ΥΠ.ΠΟ./ΔΕΕΜΠΚ/17858/20.02.2007 έγγραφο του Υπουργείου Πολιτισμού, Γενική Δ/νση Αναστήλωσης, Μουσείων και Τεχνικών Έργων, Δ/νση Εκτέλεσης Έργων Μουσείων και Πολιτιστικών Κτιρίων, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης υπέγραψε Πρωτόκολλο διοικητικής παραλαβής και παράδοσης προς χρήση δύο οικίσκων στο πλαίσιο του προγράμματος «Δημιουργία Πολιτιστικών υποδομών για την άρση του κοινωνικού αποκλεισμού»  με χρηματοδότηση του Γ΄ ΚΠΣ Επιχειρησιακού Προγράμματος «Πολιτισμός».

Πρόσφατα επισκέφτηκα τους εν λόγω χώρους (οικίσκους) και διαπίστωσα ότι δεν ανταποκρίνονται ως υποδομές και ως προς τη λειτουργία  στις συμβατικές υποχρεώσεις,    σύμφωνα με τα υπ΄αριθμ.  ΥΠ.ΠΟ./ΔΕΕΜΠΚ/17858/20.02.2007 έγγραφο του Υπουργείου Πολιτισμού, Γενική Δ/νση Αναστήλωσης, Μουσείων και Τεχνικών Έργων, Δ/νση Εκτέλεσης Έργων Μουσείων και Πολιτιστικών Κτιρίων και ΥΠ.ΠΟ./ΔΕΕΜΠΚ/40539/18.04.2008 έγγραφο του Υπουργείου Πολιτισμού, Γενική Δ/νση Αναστήλωσης, Μουσείων και Τεχνικών Έργων, Δ/νση Εκτέλεσης Έργων Μουσείων και Πολιτιστικών Κτιρίων.

Για τους λόγους αυτούς ζητώ από το συμβούλιο μας να ψηφίσει τα ακόλουθα:

1)      Σύνταξη μελέτης από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, προκειμένου να καταγραφούν και προϋπολογιστούν οι ανάγκες επισκευής και λειτουργικότητας των χώρων.

2)      Προγραμματισμός Προγραμμάτων   Επιμόρφωσης στο πλαίσιο του σκοπού παραχώρησης (π.χ. Μαθήματα Ελληνικής Γλώσσας, Ελληνικής Ιστορίας, Δημιουργικής Απασχόλησης κ.ά.)

3)      Πλαίσιο συνεργασίας  του Δήμου, των Πολιτιστικών Συλλόγων του Οικισμού και της  Επιτροπής Διαχείρισης που έχει δημιουργηθεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.   

 

Δημήτριος Μερκούρης

Σύμβουλός Κοινότητας Αλεξανδρούπολης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Έβρος Μετά τον Πόλεμο «Το ματωμένο ποτάμι».

  Κατά τη διάρκεια του πολέμου ο Έβρος ποταμός υπήρξε το κυριότερο πέρασμα για τους πολίτες κυρίως της Θράκης που κατέφευγαν   στο Κάιρο της...