Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

Βιώσιμη Ανάπτυξη - ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου, Αστυνομικού Μεγάρου και  Νομαρχιακού Μεγάρου

 


ΠΡΟΣ

 Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης

Δημοτικούς Συμβούλους, Δημοτικές και Κοινοτικές Παρατάξεις

Κοινοποίηση : Βουλευτές Έβρου

Αντιπεριφερειάρχη Έβρου 

 

      

 Αλεξανδρούπολη  06/10/2020

 

 

Θέμα: Βιώσιμη   Ανάπτυξη - ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου, Αστυνομικού Μεγάρου και  Νομαρχιακού Μεγάρου

 

 

Κ. Συνάδελφοι,

Παρακολουθώ το τελευταίο διάστημα  συζητήσεις σχετικά με την  ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου, Αστυνομικού Μεγάρου και  Νομαρχιακού Μεγάρου.  Έχουν ακουστεί  πολλές απόψεις, όπως για παράδειγμα η Ανέγερση Δικαστικού και Αστυνομικού Μεγάρου δίπλα από έναν σημαντικό πολιτιστικό και εκπαιδευτικό φορέα, όπως είναι  το Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης.  

Νομίζω ότι θα πρέπει να αναθεωρήσουμε αυτές τις θέσεις και να «εκμεταλλευτούμε» για την πόλη μας τη  σύσταση της  Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής.  Να προτείνουμε στοχευόμενα και με αναπτυξιακό προσανατολισμό την ανέγερση  Δικαστικού Μεγάρου και  Αστυνομικού Μεγάρου  στην περιοχή της οδού Άβαντος.  Η ανέγερση Δικαστικού Μεγάρου και Αστυνομικού Μεγάρου στην ως άνω περιοχή, εκτός του ότι θα συμβάλλει στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της πόλης, θα προκαλέσει αλυσιδωτές αναπτυξιακές υποδομές στην περιοχή και κυρίως θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της συγκεκριμένης περιοχής.

Με την ίδια αναπτυξιακή προοπτική πρέπει να προσεγγιστεί και η ανέγερση Δημαρχιακού και Νομαρχιακού Μεγάρου. Για παράδειγμα, θα μπορούσαν να  ανεγερθούν δίπλα από τη Δ.Ο.Υ. Αλεξανδρούπολης, όπου σήμερα η περιοχή είναι αποθήκη φορτηγών και άχρηστων υλικών. Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και οι δύο αναφερόμενες περιοχές  έχουν άμεση πρόσβαση στον μικρό περιφερειακό και η υλοποίηση των προτάσεων αυτών συμβάλλει καθοριστικά στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της πόλης.

Τέλος, είναι σημαντική και η αξιοποίηση του κτιρίου του σημερινού Πρωτοδικείου, η θέση του οποίου προσφέρεται για τη δημιουργία ενός χώρου πολιτισμού, όπως για παράδειγμα ενός Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης. 

 

   Δημήτριος Μερκούρης 

       Σύμβουλός  Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Έβρος Μετά τον Πόλεμο «Το ματωμένο ποτάμι».

  Κατά τη διάρκεια του πολέμου ο Έβρος ποταμός υπήρξε το κυριότερο πέρασμα για τους πολίτες κυρίως της Θράκης που κατέφευγαν   στο Κάιρο της...