Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ Δημοσίευμα 29-9-2020 με θέμα: «Ακόμη μια ευκαιρία χάθηκε, στην πόλη των… χαμένων ευκαιριών»

 


Προς

Ημερήσια Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ

Αλεξανδρούπολη

Διεύθυνση: Βενιζέλου 30

Τ.Κ. : 68132

Τηλ. Επικοινωνίας : 25510 – 26445

email: elthraki@otenet.gr

 

Θέμα : Δημοσίευμα με θέμα: «Ακόμη μια ευκαιρία χάθηκε, στην πόλη των… χαμένων ευκαιριών».

 

Κ. Διευθυντά,

την 29η Σεπτεμβρίου 2020 φιλοξενήσατε στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο της «Ελεύθερης Θράκης» το  άρθρο του κ. Ναϊτίδη με θέμα: «Ακόμη μια ευκαιρία χάθηκε, στην πόλη των… χαμένων ευκαιριών». Το εν  λόγω άρθρο αναφέρεται με μελοδραματικό τόνο στο λιμανάκι της Μαίστρου,  αλλά και  στη λανθασμένη διαπίστωση ότι χάθηκε η ευκαιρία  να αξιοποιηθεί.  

Πράγματι θα συμφωνήσω και εγώ ότι όχι μόνο μπορεί να μην αξιοποιηθεί, αλλά κινδυνεύει ακόμη και  να κατεδαφιστεί, αφού για πολλοστή  φορά ο πειθαρχικά ελεγχόμενος κ. Ναϊτίδης και οι συνδιοικούντες με αυτών  αγνοούν  και απαξιώνουν  τον πυρήνα της δημοκρατίας που είναι το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης.

Αν πραγματικά   ενδιέφερε τον κ. Ναϊτίδη το θέμα, θα το είχε φέρει στο Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης  μετά τη  Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2019. Την εποχή εκείνη είχε   αναδειχτεί το θέμα μαζί με τον παραλιακό δρόμο Δικέλλων- Μεσημβρίας από τον κ. Μηχαηλίδη.

Όλα αυτά βέβαια αν υπήρχε μια κανονικότητα.

Με δεδομένο όμως ότι δεν υπάρχει αυτή η κανονικότητα  και   το άρθρο  παραπληροφορεί, αλλά και προεξοφλεί στους δημότες ότι δεν υπάρχει δυνατότητα το λιμανάκι της Μαίστρου να αξιοποιηθεί , είμαι υποχρεωμένος μέσω της δυνατότητας που μου παρέχει το ελεύθερο, αδέσμευτο, ανεξάρτητο μέσο που διαθέτετε, να ενημερώσω και τον κ. Ναϊτίδη και τη Δημοτική Αρχή, αλλά και τους δημότες μας  ότι καμία ευκαιρία δε χάθηκε.  

Αναλυτικότερα με το υπ΄αριθμ. 101303 ΕΞΕ/13.11.2019   έγγραφο της η Κτηματική Υπηρεσία Έβρου, -ημερομηνία που ο κ. Ναϊτίδης και η Νέα Δημοτική Αρχή ήταν στη διοίκηση του Δήμου-  απέστειλε  σε πολλούς φορείς έγγραφο, όπως και στην περίπτωση του δρόμου Δικέλλων- Μεσημβρίας, που τους επισημαίνει  ποιες ενέργειες   πρέπει να γίνουν,  ώστε το  αλιευτικό καταφύγιο Μαίστρου να  ενταχθεί στις ευεργετικές διατάξεις της παρ. 2 του αρ. 86 του Ν. 4504/2017 (δες επισυναπτόμενο έγγραφο).

θέλω να μάθουν οι συνδημότες μας, αλλά και εγώ μαζί με αυτούς αν εδώ και ένα χρόνο η Νέα Δημοτική Αρχή, εκτός από το Άνοιγμα της Κύπρου, την εξαφάνιση των Κόκκινων Αθλητών και την αποξήλωση των ημιυπόγειων κάδων, έχει κάνει κάποια ενέργεια και για το αλιευτικό καταφύγιο της Μαίστρου; Υιοθετεί την άποψη του κ. Ναιτίδη για χαμένη ευκαιρία;  Αλλά και  ο κ. Ναϊτίδης που ήταν τόσο θλιμμένος στο άρθρο του, τώρα που έμαθε  τα πραγματικά γεγονότα, θα φέρει το θέμα στην Κοινότητα και εν συνεχεία στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να μην χαθεί η ευκαιρία;  

 

Αλεξανδρούπολη 29.09.2020

Δημήτριος Μερκούρης

Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης


 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Έβρος Μετά τον Πόλεμο «Το ματωμένο ποτάμι».

  Κατά τη διάρκεια του πολέμου ο Έβρος ποταμός υπήρξε το κυριότερο πέρασμα για τους πολίτες κυρίως της Θράκης που κατέφευγαν   στο Κάιρο της...