Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

Διευρυμένη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Κοινότητας Αλεξανδρούπολης σχετικά με το Πλαίσιο Λειτουργίας και Παραβάσεις του Κανονισμού Λειτουργίας Κοινοτήτων - Προσφυγή Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης

 

ΠΡΟΣ

Συμβούλιο της Κοινότητας Αλεξανδρούπολης

 

Κοιν.: Πίνακας Αποδεκτών

Αλεξανδρούπολη, 27.08.2020

 

Θέμα: Διευρυμένη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Κοινότητας Αλεξανδρούπολης σχετικά με το Πλαίσιο Λειτουργίας και Παραβάσεις του Κανονισμού Λειτουργίας Κοινοτήτων

 

 

Αξιότιμες κυρίες, αξιότιμοι κύριοι συνάδελφοι,

 

Με την παρούσα ζητούμε τη σύγκληση του Συμβουλίου της Κοινότητας Αλεξανδρούπολης με την παρουσία του δημάρχου, των αντιδημάρχων του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Σκοπός της πρόσκλησης αυτής για μία διευρυμένη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Κοινότητας είναι να γίνει μία εφ’ όλης της ύλης συζήτηση σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του Συμβουλίου της Κοινότητας Αλεξανδρούπολης. Ταυτόχρονα, επιθυμούμε να ενημερώσουμε για μία σειρά παρατυπιών και παραβάσεων του Κανονισμού Λειτουργίας Κοινοτήτων (Αρ. Εγκυκλίου: 88 ΑΠ: 59846/21.08.2019), οι οποίες συμβαίνουν κατ’ εξακολούθηση και τείνουν να παγιωθούν ως σύνηθεις πρακτικές.

 

Καθώς εισερχόμαστε στη δεύτερη χρονιά της θητείας μας ως εκλεγμένα μέλη του Συμβουλίου της Κοινότητας Αλεξανδρούπολης, είναι ανάγκη να κάνουμε έναν λεπτομερή και ειλικρινή απολογισμό των έως τώρα πεπραγμένων του Συμβουλίου της Κοινότητας, ώστε να μπορέσουμε να βελτιώσουμε τις διαδικασίες που ορίζουν τη θεσμική λειτουργία του, αλλά και να αποτρέψουμε την επανάληψη των παρατηρηθέντων παρατυπιών στο μέλλον.

 

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους της θητείας του Συμβουλίου μας, έχουν παρατηρηθεί οι εξής παραβάσεις του Κανονισμού Λειτουργίας Κοινοτήτων:

 

3.2. Συνεδρίαση συμβουλίου κοινότητας - Σύγκληση: Το συμβούλιο κοινότητας συνεδριάζει ύστερα από πρόσκληση του προέδρου του: μία (1) τουλάχιστον φορά το μήνα, υποχρεωτικά, ακόμα και αν δεν υπάρχουν θέματα για συζήτηση ή μοναδικό θέμα είναι η ενημέρωση δημοτών σε ορισμένα θέματα.

 

Είναι γεγονός ότι από την αρχή του 2020, το Συμβούλιο της Κοινότητας έχει συγκληθεί μόλις εφτά (7) φορές, εκ των οποίων οι τρεις (3) έχουν λάβει χώρα “δια περιφοράς”, σύμφωνα με το αρθ. 88 Ν. 3852/2010, όπως αυτό αντικαταστάθηκε από το άρθρο 89 του Ν.4555/2018, την από 11.03.2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορονοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσης του» (ΦΕΚ 55/τ.Α’/11.03.2020), την από 30.03.2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «Μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις» (ΦΕΚ 75/τ. Α’/30.03.2020), και τις αριθ. 18318/13-3-2020 και 40/20930/31-03-2020 εγκυκλίους του ΥΠΕΣ.

 

Χωρίς να υπάρχει κάποια ενημέρωση ή λόγος, στο διάστημα αυτό από την αρχή του τρέχοντος έτους, το Συμβούλιο της Κοινότητας Αλεξανδρούπολης δεν έχει συνεδριάσει κατά τη διάρκεια των μηνών Ιανουαρίου, Απριλίου, Ιουλίου και Αυγούστου 2020. Αυτό έχει συμβεί κατά παράβαση του Κανονισμού Λειτουργίας Κοινοτήτων, ο οποίος ρητά αναφέρει πως το Συμβούλιο πρέπει να συνεδριάζει τουλάχιστον μία (1) φορά το μήνα υποχρεωτικά. Σύμφωνα με τον Κανονισμό, η μη σύγκληση του Συμβουλίου της Κοινότητας για δύο συνεχόμενους μήνες (Ιούλιος-Αύγουστος 2020) επιφέρει βαρύτατες κυρώσεις οι οποίες ορίζονται από τον Κανονισμό ως εξής:

 

Αδικαιολόγητη παράλειψη του προέδρου της κοινότητας να συγκαλέσει το συμβούλιο επί δύο (2) συνεχείς μήνες, κατά την παρ. 1, ή δύο (2) συνεχείς φορές, κατά τις παρ. 4 και 5 του άρθρου 88 του ν. 3852/2010, μπορεί να του επιφέρει την ποινή της αργίας και σε περίπτωση υποτροπής να τιμωρηθεί με την ποινή της έκπτωσης από το αξίωμά του σύμφωνα με την πειθαρχική διαδικασία του άρθρου 234 του ν. 3852/2010.

 

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της θητείας μας, έχει γίνει αντιληπτή σωρεία παρεκκλίσεων από τον Κανονισμό Λειτουργίας Κοινοτήτων, κυρίως όσον αφορά την πορείας περαιτέρω αξιοποίησης και υλοποίησης των γνωμοδοτικών εισηγήσεων τις οποίες έχει εγκρίνει και συναποφασίσει το Συμβούλιο της Κοινότητας Αλεξανδρούπολης. Συγκεκριμένα, ο Κανονισμός Λειτουργίας Κοινοτήτων αναφέρει σχετικά με τη διαδικασία υλοποίησης αποφάσεων των οργάνων της Δημοτικής Κοινότητας:

 

Οι αποφάσεις του προέδρου κοινότητας έως και τριακοσίων (300) κατοίκων, καθώς και του συμβουλίου κοινότητας άνω των τριακοσίων κατοίκων, με τις οποίες διατυπώνονται προτάσεις για ζητήματα της αρμοδιότητάς τους σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 82, 83 κα 84 του ν. 3852/2010, διαβιβάζονται στον δήμαρχο μέσα σε προθεσμία οκτώ (8) ημερών από τη λήψη τους. Ο δήμαρχος φροντίζει να τεθούν αμέσως υπόψη των αρμόδιων οργάνων του δήμου (δηλ. του δημοτικού συμβουλίου, της Οικονομικής Επιτροπής ή της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής), τα οποία οφείλουν να τις μελετήσουν και να ενημερώσουν σχετικά για κάθε θέμα το αρμόδιο όργανο της κοινότητας μέσα σε ένα (1) μήνα.

 

Τα αρμόδια όργανα του δήμου μπορούν:

 

α) να επιστρέψουν την απόφαση του οργάνου της κοινότητας με παρατηρήσεις για τυχόν επανεξέταση του θέματος,

β) να την παραπέμψουν στο δημοτικό συμβούλιο,

γ) να τη διαβιβάσουν στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες.

 

Σε κάθε περίπτωση τα αρμόδια όργανα του δήμου οφείλουν να ενημερώνουν τον πρόεδρο της κοινότητας ή τον πρόεδρο του συμβουλίου της κοινότητας για τα μέτρα που παίρνονται για την προώθηση των θεμάτων που περιλαμβάνονται στις αποφάσεις των οργάνων της κοινότητας.

 

Ο πρόεδρος του συμβουλίου της κοινότητας στον οποίο κοινοποιούνται όλες οι ενέργειες, πράξεις και παρατηρήσεις των οργάνων και υπηρεσιών του δήμου που αναφέρονται στις αποφάσεις του συμβουλίου της κοινότητας, υποχρεούται να ενημερώνει αμέσως το συμβούλιο κοινότητας.

 

Στους προέδρους και στα συμβούλια των κοινοτήτων αποστέλλεται αντίγραφο της ημερήσιας διάταξης του δημοτικού συμβουλίου και των αποφάσεων αυτού και των άλλων συλλογικών οργάνων του δήμου.

 

Είναι γεγονός, ότι έως σήμερα δεν έχει υπάρξει κάποια ουσιαστική ενημέρωση σχετικά με τις ψηφισμένες αποφάσεις του Συμβουλίου της Κοινότητας, ούτε γραπτώς αλλά ούτε και προφορικώς στο πλαίσιο των συνεδριάσεων. Οι συνεχείς προσπάθειες αρκετών μελών του Συμβουλίου να λάβουν κάποια ενημέρωση στο πλαίσιο του θεσμικού τους ρόλου, έχουν πέσει στο κενό και έχουν επανειλημμένως αντιμετωπιστεί με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και γενικόλογες απαντήσεις. Επιπλέον, καμία απολύτως γνωμοδοτική εισήγηση/απόφαση του Συμβουλίου της Κοινότητας Αλεξανδρούπολης δεν έχει προωθηθεί αρμοδίως και ως οφείλει προς συζήτηση και έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης, το οποίο αποτελεί και το αποφασιστικό όργανο του Δήμου.

 

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αλεξανδρούπολης δεν έχει τοποθετηθεί ποτέ  στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με τα θέματα που αφορούν τη Δημοτική Κοινότητα Αλεξανδρούπολης. Σχετικά με αυτό, ο Κανονισμός Λειτουργίας Κοινοτήτων αναφέρει ρητά:

 

Όταν στην ημερήσια διάταξη συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου περιλαμβάνονται θέματα που αφορούν αντίστοιχες κοινότητες, προσκαλούνται και συμμετέχουν στη συνεδρίαση με δικαίωμα ψήφου, οι πρόεδροι και οι πρόεδροι συμβουλίων κοινοτήτων. Σε περίπτωση μη πρόσκλησής τους, η σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, πάσχει ακυρότητας.

 

Διευκρινίσεις σχετικά με τη διεξαγωγή συνεδρίασης δημοτικού συμβουλίου όταν συμμετέχει πρόεδρος κοινότητας ή πρόεδρος συμβουλίου κοινότητας, έχουν παρασχεθεί με την αρ. 8/1674/21.02.2018 εγκύκλιο της υπηρεσίας μας («Συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου με συμμετοχή προέδρου δημοτικής ή τοπικής κοινότητας ή εκπροσώπου τοπικής κοινότητας», ΑΔΑ: ΨΠΛΕ465ΧΘ7-35Ω).

 

Κατά τη διάρκεια του πρώτου χρόνου λειτουργίας του, το Συμβούλιο της Κοινότητας Αλεξανδρούπολης όφειλε να συγκαλέσει συνέλευση φορέων και κατοίκων της κοινότητας, πράγμα το οποίο δεν έχει καν έχει έρθει ως θέμα στο Συμβούλιό μας. Συγκεκριμένα, για τις συνελεύσεις των κατοίκων της κοινότητας ο Κανονισμός Λειτουργίας Κοινοτήτων αναφέρει: 

 

Οι κάτοικοι και οι φορείς της κοινότητας, καλούνται με ευθύνη του προέδρου ή του συμβουλίου της, σε συνεργασία με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, τουλάχιστον μία φορά κατ’ έτος, σε συνέλευση προκειμένου να προτείνουν στα αρμόδια όργανα του δήμου τις δράσεις που πρέπει να αναλάβει ο δήμος, ανάλογα με το χαρακτήρα των αναγκών των κατοίκων της κοινότητας και τις προτεραιότητες για την τοπική ανάπτυξη, ιδίων ως προς:

 

     την παροχή κοινωνικών ή άλλων υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της  περιοχής τους,

     τη λήψη μέτρων για την προστασία των ηλικιωμένων και των παιδιών στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του δήμου,

     τα έργα που πρέπει να εκτελεστούν στην κοινότητα,

     την παροχή υπηρεσιών για την τουριστική αξιοποίηση και προβολή της

κοινότητας,

- την εφαρμογή πολιτιστικών, ψυχαγωγικών και αθλητικών προγραμμάτων,

- κάθε άλλο θέμα που αφορά την κοινότητα.

 

Για την ανωτέρω διαδικασία τηρούνται πρακτικά από υπάλληλο του δήμου, τα οποία αποστέλλονται με ευθύνη του προέδρου ή του συμβουλίου κοινότητας στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, προς περαιτέρω διανομή στα μέλη του.

 

Προς διευκόλυνση της διαδικασίας, σε κοινότητες άνω των δύο χιλιάδων (2.000) κατοίκων, οι συνελεύσεις των κατοίκων μπορεί να γίνονται και ανά συνοικία, ενορία ή άλλη πρόσφορη υποδιαίρεση.

 

Επιπλέον, έχει παρατηρηθεί πως η επιμονή στις “δια περιφοράς” συνεδριάσεις του Συμβουλίου της Κοινότητας λόγω έκτακτων μέτρων ενάντια στην εξάπλωση του κορονοϊού COVID-19, αποδεδειγμένα αλλοιώνει την ουσία του δημοκρατικού διαλόγου για φλέγοντα ζητήματα της Κοινότητας. Πρότασή μας εδώ και μήνες είναι να προβλεφθεί διαδικασία τηλε-εργασίας, με ταυτόχρονη αναμετάδοση και πρόσβαση των διαδικασιών του Συμβουλίου στους πολίτες.

 

Τα άνωθι περιστατικά τείνουν να παγιωθούν ως κατεστημένες καταστάσεις στο Δήμο Αλεξανδρούπολης, και είναι απαράδεκτο εν έτη 2020 να γίνονται ανεκτές τέτοιες εξόφθαλμες παρεκκλίσεις από όσα ρητά αναφέρονται στον Κανονισμό Λειτουργίας Κοινοτήτων. Η αίσθηση που έχει δημιουργηθεί σε μεγάλο μέρος του σώματος του Συμβουλίου, αλλά και πολιτών, σχετικά με την απαξίωση του οργάνου και του θεσμού των Συμβουλίων των Κοινοτήτων γενικότερα, είναι εξόχως προβληματική. Τη στιγμή που η Αλεξανδρούπολη αναδύεται ως μία από τις πιο δυναμικά αναπτυσσόμενες πόλεις της χώρας, είναι αδιανόητο να γίνεται προσπάθεια άντλησης εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς να έχει εξασφαλιστεί το κεκτημένο της συμμετοχής, της διαφάνειας και της λογοδοσίας σχετικά με τα τη διαδικασία υλοποίησης των αποφάσεών μας.

 

Επ’ αυτού, παρακαλούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Αλεξανδρούπολης όπως αναλάβουν την ευθύνη και να ενημερώσουν το σώμα γραπτώς σχετικά με την πορεία υλοποίησης των εξής αναρτημένων στη Δι@ύγεια γνωμοδοτικών αποφάσεων του Συμβουλίου:

 

1.    Απόφαση Αριθμ.: 18/2019 από το υπ’ αριθμ. 12/2019 πρακτικό της συνεδρίασης της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης με θέμα: «Μαζικές στειρώσεις γατιών από την Διεθνή Φιλοζωική Οργάνωση " Vets in Action”». (ΑΔΑ: ΨΔΠ3ΩΨΟ-ΞΘΑ)

2.    Απόφαση Αριθμ.: 21/2019 από το υπ’ αριθμ. 13/2019 πρακτικό της συνεδρίασης της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης με θέμα: «Κατασκευή και τοποθέτηση μνημείου αφιερωμένο στη γενοκτονία των Θρακιωτών, στον Απαλό». (ΑΔΑ: ΨΦΧ5ΩΨΟ-Υ17)

3.    Απόφαση Αριθμ.: 22/2019 από το υπ’ αριθμ. 13/2019 πρακτικό της συνεδρίασης της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης με θέμα: «Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξή Δήμου Αλεξανδρούπολης - Παραλιακή Λεωφόρος - Μικρή Περιφερειακή Οδός». (ΑΔΑ: 6ΩΤΡΩΨΟ-ΘΛΕ)

4.    Απόφαση Αριθμ.: 23/2019 από το υπ’ αριθμ. 13/2019 πρακτικό της συνεδρίασης της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης με θέμα: «Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξή Δήμου Αλεξανδρούπολης -  ̈Οικοπάρκο Αλτιναλμάζη ̈». (ΑΔΑ: ΩΖΟ3ΩΨΟ-1Υ2)

5.    Απόφαση Αριθμ.: 24/2019 από το υπ’ αριθμ. 13/2019 πρακτικό της συνεδρίασης της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης με θέμα: «Ζωντανή αναμετάδοση των συνεδριάσεων του Συμβουλίου της Κοινότητας και ανάρτηση των σχετικών μαγνητοσκοπήσεων στο διαδίκτυο». (ΑΔΑ: ΨΞΘ9ΩΨΟ-Η62)

6.    Απόφαση Αριθμ.: 25/2019 από το υπ’ αριθμ. 13/2019 πρακτικό της συνεδρίασης της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης με θέμα: «Υιοθέτηση Ψηφίσματος - Καλέσματος Πολιτών για άμεση ανάληψη Κλιματικής Δράσης». (ΑΔΑ: 6Ε9ΠΩΨΟ-ΡΑΚ)

7.    Απόφαση Αριθμ.: 26/2019 από το υπ’ αριθμ. 13/2019 πρακτικό της συνεδρίασης της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης με θέμα: «Εισήγηση Επιτροπής σχετικά με την "Ανάπλαση της περιοχής στο τέρμα της οδού Εθνικής Αντίστασης με αξιοποίηση των υφιστάμενων εγκαταλελειμμένων βαγονιών». (ΑΔΑ: 96ΝΒΩΨΟ-2ΞΞ)

8.    Απόφαση Αριθμ.: 27/2019 από το υπ’ αριθμ. 13/2019 πρακτικό της συνεδρίασης της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης με θέμα: «Άδεια τοποθέτησης κάδρου εικαστικής παρέμβασης σε προσόψεις χρόνια εγκαταλειπόμενων κτηρίων στον αστικό ιστό». (ΑΔΑ: ΩΥΤΕΩΨΟ-ΡΜ5)

9.    Απόφαση Αριθμ.: 30/2019 από το υπ’ αριθμ. 15/2019 πρακτικό της συνεδρίασης της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης με θέμα: «Πρόταση δεντροφύτευσης δημοτικού καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς Δήμου Αλεξανδρούπολης». (ΑΔΑ: ΨΒΖΖΩΨΟ-ΚΟΝ)

10.  Απόφαση Αριθμ.: 31/2019 από το υπ’ αριθμ. 15/2019 πρακτικό της συνεδρίασης της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης με θέμα: «Εκπαιδευτικοί λαχανόκηποι στους σχολικούς αυλόγυρους της Κοινότητας Αλεξανδρούπολης». (ΑΔΑ: 7ΝΔ6ΩΨΟ-ΓΥΨ)

11.  Απόφαση Αριθμ.: 32/2019 από το υπ’ αριθμ. 15/2019 πρακτικό της συνεδρίασης της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης με θέμα: «Δημιουργία μουσικού περιπτέρου και ανάπλαση του πάρκου Ανατολικής Θράκης». (ΑΔΑ: Ω45ΘΩΨΟ-ΕΞΒ)

12.  Απόφαση Αριθμ.: 33/2019 από το υπ’ αριθμ. 15/2019 πρακτικό της συνεδρίασης της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης με θέμα: «Εικαστική παρέμβαση σε κάδους, στάσεις, λιμενοβραχίονες της Αλεξανδρούπολης με τίτλο : "ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ”». (ΑΔΑ: 9ΚΕΒΩΨΟ-ΟΧΧ)

13.  Απόφαση Αριθμ.: 8/2020 από το υπ’ αριθμ. 2/2020 πρακτικό της συνεδρίασης της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης με θέμα: «Δεντροφύτευση 2500 δέντρων εντός της Κοινότητας Αλεξανδρούπολης τα έτη 2020 και 2021». (ΑΔΑ: ΩΙΛΥΩΨΟ-ΙΑ6)

14.  Απόφαση Αριθμ.: 19/2020 από το υπ’ αριθμ. 5/2020 πρακτικό της συνεδρίασης της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης με θέμα: «Βιώσιμη Ανάπτυξη-Πόλη και σταθμοί μνήμης». (ΑΔΑ: ΨΠΥΖΩΨΟ-Χ34)

15.  Απόφαση Αριθμ.: 20/2020 από το υπ’ αριθμ. 5/2020 πρακτικό της συνεδρίασης της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης με θέμα: «“Σημεία Τέχνης” και κανονισμός αδειοδότησης καλλιτεχνών του δρόμου». (ΑΔΑ: 6ΝΚΠΩΨΟ-76Κ)

16.  Απόφαση Αριθμ.: 24/2019 από το υπ’ αριθμ. 13/2019 πρακτικό της συνεδρίασης της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης με θέμα: «Ζωντανή αναμετάδοση των συνεδριάσεων του Συμβουλίου της Κοινότητας και ανάρτηση των σχετικών μαγνητοσκοπήσεων στο διαδίκτυο». ΑΔΑ: ΨΞΘ9ΩΨΟ-Η62

Επειδή είναι αδιανόητο, εν έτει 2020, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης να μην έχει τη μέριμνα ή το ενδιαφέρον σχετικά με την απρόσκοπτη και σύμφωνα με το γράμμα του νόμου λειτουργία ενός κορυφαίου και απευθείας εκλεγμένου από τους πολίτες οργάνου του, παρακαλούμε όπως προσέλθουν στην ερχόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Κοινότητας Αλεξανδρούπολης ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι της Αλεξανδρούπολης, καθώς και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.

 

Είναι αναγκαίο καθώς η πόλη μας μπαίνει σε μία κρίσιμη καμπή, με τις επιπτώσεις της πανδημίας να επηρεάζουν αναπόφευκτα τη λειτουργικότητα και την οικονομία της Κοινότητας, να ξεπεραστούν άμεσα στεγανά, αποκλεισμοί και παρατυπίες όπως αυτές που περιγράφουμε πιο πάνω. Παράλληλα, είναι ανάγκη να ενισχύσουμε έμπρακτα τη συμμετοχή αφαιρώντας από την Κοινότητα κάθε υπόνοια αδιαφανών διαδικασιών λήψης των αποφάσεων. Για αυτό το λόγο, αναλαμβάνουμε με αυτό το γραπτό αίτημα την πρωτοβουλία να συγκαλέσουμε μία διευρημένη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Κοινότητας Αλεξανδρούπολης, ώστε να υπάρξει ενδελεχής ενημέρωση και διάλογος, ο οποίος θα χαράξει την πορεία για τη λειτουργία του Συμβουλίου της Κοινότητας Αλεξανδρούπολης για το υπόλοιπο της θητείας του.

 

Σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας Κοινοτήτων, δεδομένου ότι το εν λόγω γραπτό αίτημα υπογράφεται από το ένα τρίτο (1/3) τουλάχιστον των μελών του συμβουλίου, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας υποχρεούται να συγκαλέσει το Συμβούλιο το αργότερο μέσα σε δέκα (10) ημέρες για να συζητηθούν τα παραπάνω θέματα. Σε αντίθετη περίπτωση, τα υπογράφοντα μέλη επιθυμούμε να συγκαλέσουμε έκτακτη συνεδρίαση εντός αυτού του διαστήματος.

 

Με εκτίμηση,

Τα υπογράφοντα μέλη του Συμβουλίου της Κοινότητας Αλεξανδρούπολης

 

 

Συνημμένα:

1.      Κανονισμός Λειτουργίας Κοινοτήτων (Αρ. Εγκυκλίου: 88 ΑΠ: 59846/21.08.2019)

 

Πίνακας Αποδεκτών (κοινοποίηση από τις Υπηρεσίες του Δήμου):

1.      Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ Ιωάννης Ζαμπούκης

2.      Αντιδήμαρχος διοικητικής μεταρρύθμισης και οικονομικών υπηρεσιων, κ. Γεώργιος Κιζιρίδης

3.      Αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών, χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού και προσβασιμότητας, κ. Κυριάκος Αραμπατζής

4.      Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού, Εθελοντισμού, Παιδείας, Νεολαίας και Φιλοζωίας, κ. Θεόδωρος Βουρδόλης

5.      Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος, Πρασίνου και βιώσιμης αστικής κινητικότητας, κ. Ηλίας Δαστερίδης

6.      Αντιδήμαρχος ενέργειας, φυσικών πόρων & Τραιανούπολης, κ. Ελένη Ιντζεπελίδου

7.      Αντιδήμαρχος Πρωτογενούς τομέα και Φερών, Δημήτρης Κολγιώνης

8.      Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης, κ. Δημήτριος Κολιός

9.      Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης “Πόλη & Πολίτες”, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης

10.  Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης “ΑΝΑΣΑ”, κ. Ιωάννης Καρυπίδης

11.  Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης “Αδέσμευτη Νέα Αυτοδιοίκηση”, κ. Ευάγγελος Μυτιληνός

12.  Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση”, κ. Σάββας Δευτεραίος

13.  Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης “Ενότητα για μία Νέα Πορεία”, κ. Δημήτριος Λαζόπουλος

14.  Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλός, κ. Παύλος Μιχαηλίδης

 





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Έβρος Μετά τον Πόλεμο «Το ματωμένο ποτάμι».

  Κατά τη διάρκεια του πολέμου ο Έβρος ποταμός υπήρξε το κυριότερο πέρασμα για τους πολίτες κυρίως της Θράκης που κατέφευγαν   στο Κάιρο της...