Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

Η αδράνεια και η απαξίωση του θεσμού της κοινότητας μας καθιστά όλους συνυπεύθυνους.



ΠΡΟΣ

Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου , Δημοτικές και Κοινοτικές Παρατάξεις, Ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, του Δήμου Αλεξανδρούπολης



Αλεξανδρούπολη 18.05.2020

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Την 16η Μαΐου 2020 τα μέλη του συμβουλίου της κοινότητας Αλεξανδρούπολης λάβαμε πρόσκληση (μέσο του alexpolis.e-meeting.gr) για συνεδρίαση δια περιφοράς την 19η Μαΐου 2020  με  μοναδικό θέμα: «Γνωμοδότηση - υποβολή προτάσεων σχετικά με τον «Νέο Kανονισμό παραχώρησης και χρήσης κοινόχρηστων χώρων Δήμου Αλεξανδρούπολης 2020». (Εισηγ. κ. Ναϊτίδης Ι.

Προσπάθησα να διακρίνω την ύπαρξη  του ισχύοντος και  προτεινόμενου κανονισμού αλλά αυτό δεν ήταν εφικτό  αφού δεν υπήρχαν αναρτημένα. Για την πληρέστερη ενημέρωση σας ο προτεινόμενος κανονισμός αναρτήθηκε σήμερα αφού διαπίστωσαν ότι είχα απαντήσει με επιστολική αρνητική ψήφο την 16η Μαΐου 2020 αναφέροντας :« …Δεν συνοδεύει την πρόσκληση  ο παλιός «Kανονισμός παραχώρησης και χρήσης κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Aλεξανδρούπολης» και το σχέδιο του «Νέου Kανονισμού παραχώρησης και χρήσης κοινόχρηστων χώρων Δήμου Aλεξανδρούπολης 2020». Μόνο ο έρωτας είναι τυφλός και παίρνει τυφλές αποφάσεις «κύριοι». Η προσπάθεια σας  δε στο να μην έχουμε χρόνο να αναπτύξουμε προτάσεις για ένα τόσο σοβαρό θέμα αντικατοπτρίζει το ήθος και την αντίληψη που έχετε για το δημόσιο συμφέρον, το συνάδελφο και τον δημότη...».

Νομίζω ότι έχουμε όλοι ευθύνη στο να βάλουμε ένα τέλος σε αυτήν την παρωδία και  απαξίωση του θεσμού της κοινότητας. Στις 14 Απριλίου 2020 λάβατε την επιστολή μου με θέμα: «Η αδράνεια και η απαξίωση του θεσμού της κοινότητας μας καθιστά όλους συνυπεύθυνους». Στην επιστολή μου αυτή μεταξύ άλλων ανέφερα  «την συνειδητή καταστρατήγηση του άρθρου   83 του ν. 3852/2010 με αποτέλεσμα την   σταδιακή απαξίωση του θεσμού της κοινότητας».  Στην ίδια επιστολή ζήτησα από την παράταξη «Πόλη και Πολίτες» να ξεκινήσει διαδικασίες ώστε σε συνεργασία με τους άλλους συναδέλφους το θέμα να έρθει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Θέμα γνωστό γενικότερα αφού πρόσφατα ο κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, αρχηγός της δημοτικής παράταξης «Πόλη και Πολίτες» έχει δεσμευτεί –στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου - ότι θα προσβάλει το σύνολο των αποφάσεων της Κοινότητας.

Συνάδελφοι, η δημοκρατία δεν είναι απλώς μια μορφή πολιτεύματος. Η δημοκρατική μας συμπεριφορά, δηλαδή η συμμετοχή στις κοινές προσπάθειες, ο σεβασμός των δικαιωμάτων των άλλων καθώς και των κανόνων και των νόμων του κράτους, εξασφαλίζει την αρμονική συμβίωση και την ευημερία της κοινότητας των πολιτών. 



Αλεξανδρούπολη 18/05/2020

Δημήτρης Μερκούρης

Σύμβουλος Κοινότητας Αλεξανδρούπολης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Έβρος Μετά τον Πόλεμο «Το ματωμένο ποτάμι».

  Κατά τη διάρκεια του πολέμου ο Έβρος ποταμός υπήρξε το κυριότερο πέρασμα για τους πολίτες κυρίως της Θράκης που κατέφευγαν   στο Κάιρο της...