Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020

Μη χρησιμοποιούμενη για λιμενικές εγκαταστάσεις χερσαία ζώνη - Δήμος Αλεξανδρούπολης


Αλεξανδρούπολη 26.01.2020

Ανοικτή Επιστολή

Χρήσιμη και κοινωνικά αποδεκτή είναι και η Lifestyle πολιτική. Νομίζω όμως, ότι ήρθε η ώρα  να αντιμετωπίσουμε και τα ουσιαστικά προβλήματα της πόλης μας, μέρος των οποίων είναι και οι  θέσεις στάθμευσης, τα κοιμητήρια (Χριστιανικά – Μουσουλμανικά), κ.λπ.
Όταν βέβαια αναφέρομαι στο όλοι μαζί , δεν εξαιρώ και τους κοινοβουλευτικούς και  περιφερειακούς εκπροσώπους οι οποίοι έχουν άμεση σχέση.
Υπό αυτή την έννοια θεωρώ ότι  θα πρέπει να εργαστούμε, ώστε να   εξαιρεθεί από το υπό σύνταξη master plan, ακόλουθο του business plan, του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης η μη χρησιμοποιούμενη για λιμενικές εγκαταστάσεις  χερσαία ζώνη η οποία βρίσκεται κάτω από τον Φάρο και η δωρεάν απόδοση αυτής για  99 χρόνια στον Δήμο Αλεξανδρούπολης, με στόχο την αναπτυξιακή προοπτική και την αναβάθμιση της καθημερινής ζωής των πολιτών μας. Ανάλογη νομοθετική ρύθμιση Δήμου Πάτρας: Τροπολογία 1663/134 που κατατέθηκε χθες 9 Ιουλίου 2018.
Η αναγκαιότητα αυτή γίνεται ακόμη επιτακτικότερη, αν αναλογιστούμε ότι στους ευρύτερους κυβερνητικούς ή γεωστρατηγικούς σχεδιασμούς είναι και η μερική  ιδιωτικοποίηση του λιμένα.  

Μερκούρης Δημήτρης
Σύμβουλος Δήμου Αλεξανδρούπολης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Έβρος Μετά τον Πόλεμο «Το ματωμένο ποτάμι».

  Κατά τη διάρκεια του πολέμου ο Έβρος ποταμός υπήρξε το κυριότερο πέρασμα για τους πολίτες κυρίως της Θράκης που κατέφευγαν   στο Κάιρο της...