Τετάρτη 1 Μαΐου 2019

Δήμος – Δημοτική Κοινότητα και Προστασία των Ζώων


Πριν από δύο χρόνια ο μικρός μου γιος μου ζήτησε να αγοράσουμε ένα ζωάκι. Όπως όλα τα παιδιά έτσι και ο γιός μου θεώρησε  ότι θα ήταν για αυτόν μια πολύ όμορφη συντροφιά. Του εξηγήσαμε ότι η επιθυμία αυτή δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί για πολλούς λόγους όπως π.χ.,  α) στενότητα χώρου, και β) οι υποχρεώσεις του δεν θα του επέτρεπαν να το νοιαστεί και να το φροντίζει όπως θα έπρεπε. Σήμερα ο γιός μου έχει περισσότερα από ένα ζωάκια φίλους του, τον Άρη, τον Ρίκη, τη Φλώρα, τον Τζάκ  και πολλά άλλα ζώα που καθημερινά τα συναντά στο  Σχολείο,  στο Φροντιστήριο και  στη γειτονιά  που κάποιοι φρόντισαν να τα παρατήσουν. Ευτυχώς υπάρχουν και ευσυνείδητοι άνθρωποι με Α κεφαλαίο και νοιάζονται αυτά τα ζωάκια.
Τα παραπάνω δεν τα έγραψα απλά και μόνο για να μεταφέρω τι ήθελε ο μικρός μου γιός. Αυτό ελάχιστα ή και καθόλου δεν απασχολεί τον πολίτη. Τον πολίτη τον απασχολεί η καθημερινότητα, η ποιότητα ζωής και κατ’ επέκταση τα μέτρα που παίρνει και εφαρμόζει η συντεταγμένη πολιτεία για την προστασία των ζώων.
Η εφαρμογή του ν. 4039/2012, και του άρθρου 46 του Ν. 4235/2014  θα είναι από τις πρώτες προτεραιότητες που θα εφαρμοστούν στο σύνολο τους στη συμμετοχική δημοκρατία της δημοτικής κοινότητας της πόλης μας. Την 26η Μαΐου θα βρεθείς στην κάλπη για να εκλέξεις πρόεδρο και κοινοτικό σύμβουλο της κοινότητας Αλεξανδρούπολης. Πρόεδρος έχει την δυνατότητα να είναι μόνο ο πρώτος από τους δύο πρώτους συνδυασμούς. Ναι, χρειαζόμαστε τα καλά και ενάρετα άτομα, αλλά περισσότερο χρειαζόμαστε τα κατάλληλα και χρήσιμα. Εσύ αποφασίζεις. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Έβρος Μετά τον Πόλεμο «Το ματωμένο ποτάμι».

  Κατά τη διάρκεια του πολέμου ο Έβρος ποταμός υπήρξε το κυριότερο πέρασμα για τους πολίτες κυρίως της Θράκης που κατέφευγαν   στο Κάιρο της...