Κυριακή 7 Ιουνίου 2020

Η… κοντή μνήμη του Νέου Έλληνα! Και ή ελλειμματική πολιτική της νέας δημοτικής αρχής.


Ήταν το 1993, όταν ο -τότε πρωθυπουργός- Κωνσταντίνος Μητσοτάκης δήλωνε ότι το όνομα που θα λάβει η Π.Γ.Δ.Μ. δεν έχει μεγάλη σημασία, γιατί κανείς δεν θα το θυμάται σε 10 χρόνια. Πόσο σοφή ήταν αυτή η τοποθέτησή του. Κάτι ανάλογο διαπιστώνω στο διαδίκτυο αυτές τις ημέρες.
Η δημοτική αρχή με αφορμή την παγκόσμια ήμερα ποδηλάτου διοργάνωσε ποδηλατοδρομία, αν και ήταν το σημείο αναφοράς της αντιπολιτευτικής της πολιτικής. Η τραγική δε ειρωνεία ήταν ότι πρόβαλαν αυτή τη δράση με θαλπωρή τα ΜΜΕ, εκείνα που πρωτοστάτησαν στη μη κατασκευή του ποδηλατόδρομου.
Χθες πάλι έγινε προσπάθεια από τα γνωστά ΜΜΕ να προβάλουν την αγορά των τριών seatrac (συστήματα για αυτόνομη πρόσβαση ατόμου με κινητική αναπηρία ή μειωμένη κινητικότητα στη θάλασσα) ως μια πρωτοβουλία της νέας δημοτικής αρχής. Αποσιωπώντας δηλαδή ότι ο προγραμματισμός και η χρηματοδότηση ήταν έργο της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Όπως και τα άλλα έργα που θα βλέπουμε να εκτελούνται τα επόμενα δύο χρόνια. Νομίζω κύριοι ότι θα πρέπει να αρχίσετε να παίρνετε μαθήματα άμεσης πολιτικής αποτελεσματικότητας από τον δήμαρχο Σαπών και τον δήμαρχο Σουφλίου που ήδη έχουν εξασφαλίσει χρηματοδοτήσεις για τον δήμο τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Έβρος Μετά τον Πόλεμο «Το ματωμένο ποτάμι».

  Κατά τη διάρκεια του πολέμου ο Έβρος ποταμός υπήρξε το κυριότερο πέρασμα για τους πολίτες κυρίως της Θράκης που κατέφευγαν   στο Κάιρο της...