Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019

Θεματική Πινακοθήκη Προβιομηχανικής Τεχνολογίας


Αγαπητοί φίλοι, ήταν 31 Οκτωβρίου 2009, όταν ανάρτησα στο προσωπικό μου ιστολόγιο (http://ermiss.blogspot.com/2009/10/blog-post_7554.html) την επίσκεψή μου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσημβρίας – Ζώνης. Ήταν μια ουτοπική προσέγγιση, αφού στην πραγματικότητα δεν υπήρξε ποτέ Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσημβρίας – Ζώνης. Μία δεκαετία μετά, έστω και καθυστερημένα ολοκληρώθηκε στην πόλη μας -κτιριακά- το Αρχαιολογικό Μουσείο. Θεωρώ αυτονόητο ότι όλοι εμείς θα συμβάλλουμε θετικά και δημιουργικά, ώστε σύντομα το μουσείο να αποκτήσει μόνιμη συλλογή. Η άμεση ολοκλήρωση του Αρχαιολογικού Μουσείου είναι πνευματικός, πολιτισμικός και οικονομικός πλούτος ο οποίος δεν θα πρέπει να μας αφήσει αδιάφορους.
Και δεν πρέπει να σταματήσουμε σε αυτό …. Πρέπει να προχωρήσουμε…
Να δημιουργήσουμε την πρώτη θεματική Πινακοθήκη Προβιομηχανικής Τεχνολογίας η οποία θα στεγάσει έργα τέχνης με αναφορά στα επαγγέλματα της προβιομηχανικής τεχνολογίας. Έργα διαδραστικά τα οποία οι μαθητές και οι φοιτητές από όλη την Ελλάδα θα έχουν τη δυνατότητα όχι μόνο να θαυμάσουν, αλλά θα μπορούν επίσης, να προσεγγίσουν τους καλλιτέχνες, τα επαγγέλματα του παρελθόντος, να αντλήσουν πληροφορίες για την καθημερινότητα, την πολιτική, τα ήθη και έθιμα κ.λπ. Στο πλαίσιο αυτό μπορούν να οργανωθούν και να υλοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα με πολλαπλά οφέλη.
Για μένα ένας είναι ο άνθρωπος που έχει τη διάθεση να ακούσει και κυρίως να υλοποιήσει. Και αυτός είναι ο Ευάγγελος Λαμπάκης. Βοηθήστε τον να έχει δίπλα του ικανούς και χρήσιμους συνεργάτες. Μόνο έτσι όλοι μαζί μπορούμε να πάμε ένα βήμα πιο πέρα. #polipolites #sta_matia #alexandroupolis


Δεν υπάρχουν σχόλια: