Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΒΡΑΔΙΑ

ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ

΄΄ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΟΥΛΙΑΣΗΣ΄΄

ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΙΝΑΛΙΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009



Η Ένωση ΄΄ΕΚΑΤΑΙΟΣ΄΄ σε συνεργασία με το ΚΕΠΑΚΥ του Δήμου Αλεξανδρούπολης, διοργανώνουν Χορωδιακή βραδιά με τη Χορωδία ΄΄ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΟΥΛΙΑΣΗΣ΄΄ του Δήμου Θιναλίων Κέρκυρας.

Η Εκδήλωση αυτή η οποία θα διεξαχθεί στην Αλεξανδρούπολη στις 10 Δεκεμβρίου 2009 στο (ΚΕΠΑΚΥ), Καρτάλη 2 Αλεξανδρούπολη και ώρα 20:00 μ.μ., πραγματοποιείται στο πλαίσιο των προσυνεδριακών εκδηλώσεων του 3ου Διεθνούς Συνεδρίου για τον Ελληνικό Πολιτισμό το οποίο θα διεξαχθεί στον Δήμο Θιναλίων Κέρκυρας τον Ιούνιο του 2010.



Η ΧΟΡΩΔΙΑ

΄΄ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΟΥΛΙΑΣΗΣ΄΄

Ίδρυση

H μεικτή χορωδία ιδρύθηκε το 2002 από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Αχαράβης και από τον Εκπολιτιστικό–Εξωραϊστικό Σύλλογο Αγίου Παντελεήμονος. H χορωδία φέρει την επωνυμία «Νικόλαος Πουλιάσης», είναι μικτή τετράφωνη χορωδία και αποτελείται από σαράντα δύο μέλη (16 άνδρες και 26 γυναίκες) .

Η χορωδία ιδρύθηκε αρχικά το 1985 περίπου, με άλλη μορφή (ανδρική χορωδία) υπό την διεύθυνση του Νικολάου Πουλιάση προς τιμήν του οποίου πήρε την σημερινή της ονομασία .

Ρεπερτόριο

Το ρεπερτόριο της χορωδίας συνίσταται σε τραγούδια βασισμένα σε μουσική των Μ. Θεοδωράκη, Μ. Χατζηδάκη, Μ. Λοΐζου, Στ. Κουγιουμτζή, Μ. Πλέσσα, Γ. Χατζηνάσιου, Γ. Κατσαρού, Ι. Θεοδωρίδη, Χρ. Γιαννακόπουλου, Μ. Τερζή και σε στίχους των Στ. Βάρναλη, Λ. Παπαδόπουλου, Αλ. Σακελάριου, Πυθαγόρα, Σπ. Ολανδέζου, Κ. Ντούμου, Δ. Τσεκουρά, Μ. Χατζιδάκι, Μ. Θεοδωράκη, Γ. Κατσαρού και Στ. Κουγιουμτζή. Το ρεπερτόριο της χορωδίας περιλαμβάνει επίσης παραδοσιακά, ελληνικά, δημοτικά τραγούδια, κερκυραϊκές αριέτες και καντάδες καθώς και παραδοσιακά ρώσικα τραγούδια. Τα τραγούδια εκτελούνται άνευ μουσικής συνοδείας (α΄cappella) κυρίως . Ανάλογα με την εκδήλωση όμως μπορεί να συνοδεύονται από πλήκτρα, μπουζούκι, κιθάρα, ακορντεόν και πνευστά.

Συμμετοχές/Εκδηλώσεις

H χορωδία συμμετέχει κάθε χρόνο στην Ετήσια Συνάντηση Χορωδιών του Δήμου Θιναλίων, ενώ ανταποκρίνεται με προθυμία στις προσκλήσεις των άλλων Δήμων και των Πολιτιστικών Συλλόγων του νησιού μας.

Επίσης έχει αναλάβει κύριες εκκλησιαστικές λειτουργίες και λιτανεύσεις του Δήμου Θιναλίων (π.χ. Αγίου Σπυρίδωνος, Αγίου Χαραλάμπου, Λειτουργία Χριστουγέννων, Επιτάφειου, Ανάστασης) .

Τέλος, έχει εκπροσωπήσει την Κέρκυρα στην έκθεση «Τουριστικό Πανόραμα» στην Αθήνα και έχει λάβει μέρος σε μουσικές εκδηλώσεις του Δήμου Στάρα Ζαγόρα στη Βουλγαρία και τον Απρίλιο του 2009 έλαβε μέρος σε εκδήλωση στην πόλη Ossterrode της Γερμανίας .

Διεύθυνση

Τη χορωδία διευθύνει η καθηγήτρια μουσικής κα Αγάθη Κοσκινά. Η κα Κοσκινά είναι πτυχιούχος Πιάνου με βαθμό «Άριστα», πτυχιούχος Φυγής με «Άριστα Παμψηφεί», πτυχιούχος Αντίστιξης με «Άριστα» και πτυχιούχος Ειδικού Αρμονίας με «Λίαν Καλώς». Έχει διατελέσει διευθύντρια χορωδίας με τις χορωδίες Ανδρική, Μεικτή και Παιδική του Δήμου Φαιάκων κατά τα έτη 1997-2002. Από το 2002 και εξής διευθύνει τη Μεικτή και την Παιδική Χορωδία των προαναφερθέντων συλλόγων του Δήμου Θιναλίων. Επίσης, διατέλεσε καθηγήτρια πιάνου στο Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο Κέρκυρας από το 2002 έως το 2005. Τέλος, διδάσκει πιάνο στο Ωδείο Κέρκυρας από το 2002.

Στόχοι

Βασικοί στόχοι της χορωδίας είναι αφενός η συμβολή στη διατήρηση και τη διάδοση του χορωδιακού τραγουδιού, αφετέρου το ταξίδι και η διασκέδαση μέσα από τη γνώση και τα χρώματα της μουσικής. Επιπρόσθετη επιθυμία της είναι να αποτελέσει τον πολιτιστικό πρεσβευτή του δήμου μας ανταποκρινόμενη επιτυχώς σε προσκλήσεις για εμφανίσεις έξω από τα όρια αυτού.

Mεικτή Xορωδία «Nικολαος Πουλιασης»

Αχαράβη-Δήμος Θιναλίων

Κέρκυρα, Τ.Κ. 49081

Τηλ.: 26633-60118, 6947638800

e-mail: sofia.anti@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Έβρος Μετά τον Πόλεμο «Το ματωμένο ποτάμι».

  Κατά τη διάρκεια του πολέμου ο Έβρος ποταμός υπήρξε το κυριότερο πέρασμα για τους πολίτες κυρίως της Θράκης που κατέφευγαν   στο Κάιρο της...