Δευτέρα, 26 Απριλίου 2010

Γ' Διεθνές Συνέδριο Ελληνικού ΠολιτισμούΦωτογραφικό Yλικό


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ /PROGRAM-------------------------------------------------------------


2. Εγκύκλιος


Θέματα: α) Βεβαιώσεις Αποδοχής
β) Διαμονή συνέδρων και συνοδών των συνέδρων

Αγαπητοί και Αγαπητές Σύνεδροι,


Η διαδικασία κρίσης των περιλήψεων προς ανακοίνωση έχει ολοκληρωθεί και θα πρέπει να έχετε ήδη λάβει τη «Βεβαίωση Αποδοχής». Σε περίπτωση που κάποιος δεν έχει ακόμη λάβει τη Βεβαίωση, σας παρακαλούμε να ενημερώσετε άμεσα την κύρια Κωνσταντίνα Παπάζογλου στο e-mail: aeriko001@hotmail.com και να μας δώσετε, ει δυνατόν, έναν αριθμό φαξ για την πιο εύκολη και γρήγορη αποστολή της «Βεβαίωσης Αποδοχής». (Μην ξεχνάτε ότι αναμένουμε να μας αποστείλετε την πρόχειρη μορφή -draft- της προφορικής ανακοίνωσής σας το συντομότερο δυνατόν.)


Σχετικά με τη διαμονή, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι η Οργανωτική Επιτροπή καλύπτει τα έξοδα διαμονής στο ξενοδοχείο “CORFU CENTURY RESORT” (http://www.clickhere.gr/hotels-greece/corfu/corfucenturygr.htm) για τρεις (3) διανυκτερεύσεις (3, 4 και 5 Ιουνίου) μόνο για συνέδρους που συμμετέχουν με ανακοίνωση (όχι για τους συνέδρους χωρίς ανακοίνωση). Για τυχόν συνοδούς (σύζυγοι, τέκνα, φίλοι, κ.λπ.), οι σύνεδροι με ανακοίνωση θα πρέπει να επικοινωνήσουν απευθείας με τη reception του ξενοδοχείου στην διεύθυνση http://www.clickhere.gr/hotels-greece/corfu/corfucenturygr.htm, να δηλώσουν αν επιθυμούν δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο (ανάλογα με τον αριθμό των συνοδών) και να ενημερωθούν το ποσό που θα πρέπει να καταβάλλουν.


Σας παρακαλούμε θερμά να σημειώσετε ότι οι συνοδοί των συνέδρων δεν έχουν δικαίωμα πρόσβασης στο χώρο του συνεδρίου και δικαίωμα συμμετοχής στις εκδηλώσεις (δεξιώσεις, εκδρομή κ.α.). Η Οργανωτική Επιτροπή καλύπτει τα έξοδα διατροφής (φαγητό, καφέδες κ.λπ.) μόνο για τους εγγεγραμμένους συνέδρους (με ή χωρίς ανακοίνωση), δηλαδή αναλαμβάνει τα έξοδα διατροφής του τελικού συγκεκριμένου αριθμού συνέδρων, όπως είθισται και στα συνέδρια στο εξωτερικό. Αν κάποιος συνοδός επιθυμεί να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις και να παρακολουθήσει τις εργασίες του συνεδρίου, θα πρέπει να αποστείλει (ηλεκτρονικά ή ταχυδρομικά) την «Αίτηση Συμμετοχής» (θα τη βρείτε στο http://ekataiosconference2010-el.blogspot.com/search?updated-min=2009-01-01T00%3A00%3A00-08%3A00&updated-max=2010-01-01T00%3A00%3A00-08%3A00&max-results=2 ) και να καταβάλλει το ποσό εγγραφής (θα παραμείνει 70 ευρώ και 20 ευρώ για τους φοιτητές κλπ)∙ στην περίπτωση αυτή θα παραλάβει από τη Γραμματεία του Συνεδρίου κανονικά και το ντοσιέ συνέδρου και τη Βεβαίωση Παρακολούθησης.


Με θερμές ευχές για Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση.


Η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου

--------------------------------------------------------------------------------


Γ΄ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ «ΕΚΑΤΑΙΟΣ»
Υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου

Δήμος Θιναλίων Κέρκυρας 3-6 Ιουνίου 2010

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Η Ένωση Φοιτητών και Αποφοίτων του Προγράμματος Σπουδών «Ελληνικός Πολιτισμός» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου «ΕΚΑΤΑΙΟΣ» σε συνεργασία με τον Δήμο Θιναλίων Κέρκυρας διοργανώνει Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα:

«Αναπαραστάσεις Γυναικών σε Έργα Ανδρών Δημιουργών της Μεσογείου»
Στο πλαίσιο των Διεθνών Έμφυλων Πολιτισμικών Σπουδών βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση για το πώς οι άνδρες καλλιτέχνες και δημιουργοί αναπαρέστησαν τις γυναίκες στα έργα τους μέσα από τη δική τους οπτική και τις κοινωνικές άμυνες του φύλου τους. Οι αναπαραστάσεις αυτές δεν εξέφραζαν πάντοτε τις πραγματικές συνθήκες που διαμόρφωναν την καθημερινότητα των ίδιων των γυναικών, αλλά βασίζονταν στο πώς οι συγκεκριμένοι δημιουργοί πίστευαν ότι «έπρεπε να είναι γυναίκες. Συχνά σε κάποιες από τις δημιουργίες τους ήταν εμφανής ένας έντονος μισογυνισμός, ωστόσο, η σύγχρονη έρευνα από τη σκοπιά του φύλου χρησιμοποιεί αυτή την καλλιτεχνική παραγωγή, για να ανασυνθέσει το πολλαπλά συσκοτισμένο γυναικείο παρελθόν και να προσθέσει – διευρύνοντας και εκδημοκρατίζοντας την - στην επίσημη ιστορία και ιστορία των γυναικών.
Σκοπός του συνεδρίου είναι, η για πρώτη φορά, συγκροτημένη ανάπτυξη ενός γόνιμου διαλόγου μεταξύ της επίσημης έως τώρα γνώσης και της σχετικής φεμινιστικής άποψης γύρω από τις γυναίκες και το πώς τις αποτύπωσαν οι άνδρες δημιουργοί της Μεσογείου στο έργο τους, καθώς και η συνεισφορά των πορισμάτων του διαλόγου αυτού στη προσπάθεια, που βρίσκεται σε εξέλιξη, προκειμένου να γίνουν ορατές οι ζωές των γυναικών και να ακουστεί και η δική τους φωνή στο πλαίσιο της καλλιτεχνικής κριτικής και, μάλιστα, για ένα σημαντικό για το φύλο τους θέμα, όπως το συγκεκριμένο. Παράλληλα, επιδίωξη του Συνεδρίου αποτελεί η ενθάρρυνση νέων επιστημόνων, ανδρών και γυναικών, ποικίλων ερευνητικών κλάδων να συμμετάσχουν στον επιστημονικό διάλογο και να παρουσιάσουν ανάλογες εργασίες.
Τα Πρακτικά του συνεδρίου, καθώς ευελπιστούμε να καλύπτουν ευρύ φάσμα διεπιστημονικών ανακοινώσεων, θα αποτελέσουν έναν συγκροτημένο και ολοκληρωμένο πυρήνα μεταγενέστερων αναφορών και θα συμβάλλουν στην περαιτέρω προώθηση του έμφυλου προβληματισμού ειδικότερα και των Σπουδών του Φύλου ευρύτερα.

Στο πλαίσιο αυτό σας προσκαλούμε να υποβάλλετε τις προτάσεις σας για ανακοίνωση στην επιστημονική επιτροπή του Συνεδρίου. Η πρότασή σας μπορεί να πραγματεύεται θέματα που εμπίπτουν σε οποιαδήποτε μορφή μεσογειακής καλλιτεχνικής δημιουργίας (π.χ. φιλολογία, αρχαιολογία, τέχνες, συμπεριλαμβανομένου και του κινηματογράφου)
Μπορείτε να υποβάλλετε περίληψη έκτασης 250-300 λέξεων (επισύναψη) ηλεκτρονικά στην ακόλουθη διεύθυνση με την ένδειξη «ΕΚΑΤΑΙΟΣ, 2010» μέχρι την 10ή Ιανουαρίου 2010:
info@ekataios.gr
Η επιστημονική επιτροπή του Συνεδρίου θα σας ενημερώσει για την αποδοχή της περίληψης μέχρι την 28η Φεβρουαρίου 2010. Οι εισηγητές και οι εισηγήτριες καλούνται να εγγραφούν έγκαιρα μέχρι και την 30/03/2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια: